OS står mig högt i huvudet

2010-02-28 @ 16:50:04
Shit vad tiden har gått fort idag! Jag som skulle plugga och allt.. Nu när jag tänker efter så vet jag inte riktigt vad jag gjort som bokstavligt talat tagit tiden ifrån mig. Förutom att jag kollade andra åket i alpina med André Myhrer, trots att jag såg det direkt igår. Min pappa hade inte sett det så jag var hans vägledare och berättade vad som skulle hända innan de kom ner från backen, hehe. Det blev iallafall brons till Sverige, choackartat måste jag nog ändå säga.

Ikväll ska jag bänka mig framför tvn och 5milen som ska bli otroligt intressant! Jag har inte behövt tömma min sms-inkorg många gånger den här veckan. Nu är den full och varenda sms handlar om OS! Det är jag och min kompis Louise som har diskuterat något fruktansvärt och hon har gett mig det passande smeknamnet OS-nörden. I våra sms står det bland annat; "Vad är det egentligen med svenskar och fjärdeplatser?!","Om Myhrer kommer på en fjärdeplats åker jag ner till Kanada och bryter varenda ben i kroppen på bronmedaljören" och "Om norge tar en medalj till så brakar helvetet lös". Vi har även diskuterat det att många tror att OS är så jäkla seriöst. Visst, man blir riktigt arg om något så illa som alla sveriges 100 fjärdeplatser, men man får sig allt goda skratt oxå. Som slalomåkaren från Tajikistan som kör med svensk dräkt för att det är ett litet fattigt land, och den svenska dräkten fick han billigt i Moskva. Jag måste ändå säga att jag tycker synd om honom.. Det måste ju finnas nån där ute i världen som kan sponsra honom? Hade jag kunnat hade jag definitivt hjälp honom. Sen har vi ju han "snöleoparden", Afrikas första slalomåkare i OS som tar sig ner mycket sakta men säkert.

Geggamojja

2010-02-27 @ 21:44:01
Kalaset är över och alla har gått hem. Jag och Moa har lekt "geggamojja" mest hela tiden. Det är en lek som går ut på att hoppa runt i en säng, slänga sig lite hursomhelst och göra kullebyttor, en lekt i min smak!

Maten smakade superbra och efterrätt, kakor och godis likaså. Nu ska jag sätta mig framför tvn och kolla klart 3milen.

Vi hörs imorgon!

på menyn - Löktortini

2010-02-27 @ 14:33:03

För en stund sedan ringde min mormor och morfar och berättade att dom var 200 meter härifrån. Jag, som inte är speciellt snabb på morgonen, hade precis kommit ur duschen. Great. Hann iallafall få på mig kläder, men håret ser ut som ett bombnedslag.

Jag och mormor hjälper mamma med förrätten, och det blir Löktortini!





In i ugnen, hörs sen!


kalas för syrran

2010-02-27 @ 11:35:44

JAAAAA! GULD I CURLING! Jag var så trött igår så jag la mig i sängen och ställde klockan så att jag kunde få titta lite på curlingen åtminstone. Och det blev guld! Så spännande som matchen inatt har jag aldrig upplevt curling förr, helt otroligt!

Nu ska jag duscha, låta håret lufttorka så att jag får de där gulliga lockarna och sedan får vi besök eftersom att min lillasyster fyllde 13 i torsdags.

Sålänge får ni ha en trevlig dag så hörs vi senare!


min lilla håla

2010-02-26 @ 20:45:12
Att göra innan måndag
ca 100 sidor att läsa
10 sidor matematik (minst)
ett kapitel tyska

Så ja, på söndag får jag en del att göra. Imorgon ska vi få göteborgsbesök och då blir det mysig tre-rätters.

Av någon anledning så vill jag inte lägga mig o soffan framför tvn och titta på det som erbjuds. Jag vet inte varför, men att sitta i en liten hörna med en dator känns inte speciellt bra, varken fysiskt eller psykiskt (inte för att tv är speciellt bra för den fysiska hälsan heller).

När jag säger att jag följt OS så tror folk inte sina öron. Men det är sant! jag har sett varje medaljtillfälle och mer ska det bli! Längdskidor har ju absolut varit det mest intressanta. Vid midnatt är det final i Curling Sverige - Kanada och jag ska försöka vara vaken tills dess, om inte annat så somnar jag och ställer klockan. Tyvärr är curlingmatcher så jäkla långa, så jag funderar på att ställa klockan på typ.. 00.40 så jag kollar slutet.

fan oxå rent ut sagt

2010-02-26 @ 17:36:23

Från att vara riktigt glad till att vara skitirriterad, vilken vändning.
Jag har en klocka från o.n.e som jag fick när jag konfirmerade mig en gång i tiden. Jag älskar verkligen den och har därför på mig den dag ut och dag in. För ett tag sedan tog batteriet slut och jag började använda den mer och mer sällan. Nu däremot, är den spårlöst försvunnen. Hur lyckas jag?!

Jag är ju alltid den som har klocka, den som alla frågar vad klockan är. Den nya Fröken Ur helt enkelt, enda skillnaden är att jag inte tar 30 spänn för att berätta klockslaget..

Den såg ut lite som den här..
Jag måste hitta den!


städning

2010-02-26 @ 17:08:24

Idag har jag städat hela dagen. Jag är helt slut. För ca 5 minuter sedan började jag göra mig iordning, hehe. Till middag idag blir det tacos, men idag tänker inte jag laga maten! Det brukar nämligen vara jag som lagar maten när vi ska ha tacos.

På facebook förut så hade någon gjort ett "how much of a bitch are you?"-test och jag var bara tvungen att visa för allmänheten hur snäll jag är. Nu är det bevisat! (och nej, jag har inte fuskat)


Jag är faktiskt himla snäll, and that my friends is the truth!


måsten inför vår och sommar

2010-02-26 @ 14:56:25


Shortsen är mina personliga favoriter


promenad

2010-02-25 @ 20:06:59
Go' kväll hörrni. Kollar ni på Curlingdamerna? Det går ju bra!
Jag har varit ute och gått med min kompis Emilia nu på kvällen och det var verkligen superskönt att få komma ut en stund, trots snö på marken och snö från skyn. I somras och höstas var jag och Emilia ute och gick nästan varje kväll och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag litar verkligen på henne. Hon är verkligen en axel man kan luta sig mot när man har det jobbigt och hon är en av få som känner mig utan och innan.


Såhär ser man ut om man har glasögon under vintern

avatar

2010-02-25 @ 18:35:58

Haha, jag hittade en himla konstig sida där man kan se hur man skulle sett ut som Avatar



Såhär skulle tydligen jag se ut.. cute

grattis julia

2010-02-25 @ 17:05:39
Idag fyller min lillasyster Julia 13 år

GRATTIS LILSIS'!



(söt t-shirt)

today's

2010-02-25 @ 14:05:48

Det här springer jag runt med i mitt hus just nu.

Leggings
Baslinne
T-shirt

min onsdag i göteborg

2010-02-25 @ 10:01:53
Det blev inget bloggande igår eftersom min mor väckte mig mycket tidigt på morgonen och jag hann verkligen inte mer än att slänga på mig lite kläder. In i bilen och ner till Göteborg, där vi hälsade på min moster och lilla kusin Moa. Vi åkte rutschbana och tog en promenad till "Isebanan", en sluttning på 2 meter som består av endast is. Där åkte vi ner för full rulle och sedan tog vi pulkan till en lite längre backe och åkte i.

Dessutom berättade min moster att jag ska få en kusin! Jag ba: Skämtar du eller?
I september kommer den lille och det är klart jag längtar! Alla mina kusiner (förutom moa) är mycket äldre än mig eftersom att jag och min lillasyster är aningen.. efter? haha!

Igår när vi skulle åka hade jag en skokris. jag visste verkligen inte vad jag skulle sätta på fötterna, och insåg att jag nästan inte ägde några skor. Converse kom tyvärr inte på fråga, för nu har det börjat slaska på gatorna, och risken för dyngsura skor är mycket stor. Mina uggs STINKER för att jag varit ute med dom i snön och mina stora feta vinterkängor är så stora att jag nästan drunkar, dom har jag bara när jag springer runt här hemma, ute.
Till min "räddning" kom ett par riktigt fula (jag tycker dom var fula, inte amma för det var hennes, hehe) kängor, och tror ni dom var bra mot snö och slask? Inte det nej..

Vi tog en tripp till 421, ett varuhus med ett smått utbud affärer men jag älskar det ändå, nästan inget folk, affärerna är stora, mycket utrymme och städade! In på skopunkten och ta första bästa (efter att jag provat ungefär 10 par). Det slutade med att jag köpte dessa.





Helt okej akutskor måste jag säga, 199:-

Nu ska jag dra lite till i soffan och sedan duscha.
Troligtvis ska jag till Stenungsund en snabbis med mamma, om jag är klar då. Hehe


23 februari

2010-02-23 @ 14:23:40
Jag mår super idag! Det känns åtminstonde så. Imorse när jag vaknat gick jag raka vägen till tvrummet och slängde mig ner i soffan. Jag satte på filmen "Can't buy me love" med Patrick Dempsey från -87. Har ni inte sett den så bär ni göra det, den är jättebra! En av mina favoriter från "förr". Solen står högt på himlen idag, och jag har lovat min mor att a en promenad om dagen, i det här vädret blir det inga svårigheter.

Såhär såg jag ut igår förresten, datorn strula så jag kunde inte få in bilderna


Blå skorta, 100 år gammal
Mönstrad schal i svart/grå
Svarta leggings i en tjockare modell



questions

2010-02-22 @ 14:52:30

Jag fick just den här skickade till min facebook, och tyckte det var mycket roligare att svara här.
Så ni som inte har en susning om vem jag är, kommer få en liten inblick (:

1. Vad är klockan? 14.44

2. Ditt namn? Emma

3. Smeknamn? emmerson, goraski

4. Piercings: örona, 1 vänster 2 höger

5. Ögonfärg: mycket blå!

6. Födelseplats: Uddevalla BB

7. Favoritmat? Tacos, helt klart!

8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej, men jag dör inte innan jag vart där.

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej tyvärr

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja..

11. Varit med i någon bilolycka? Ja, 2

12. Krutonger eller baconbitar? Krutonger älskar jag!

13. Favoritdag på veckan? Fredag

14. Favoritrestaurang: Källarkrogen

15. Favoritsport: att utöva; måste vara volleyboll. att kolla på; längdskidor

16. Favoritdrink:  jag har ingen..

17. Favoritglass: Nougat eller vanilj (:

18. Walt Disney eller Warner Bros: Warner Bros

19. Favorit-snabbmatsrestaurang: Burger Kings pommes, mcdonalds Mc chicken :)

20. Vilken färg har din sovrumstapet? Vit, inslag av grå

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet ? 0

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Min mamma

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? IKEA

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? tar med mig mossan till göken (lilla ullared) och fikar för en tia!

25. När går du och lägger dig? vardag, 22. helg, väääldigt olika! (denna helg har jag ju kollat OS hela natten, hehe) 

26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? går inte att svara på

27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara ? går inte att svara på (min mamma svarade emma, hahahha!)

28. Vilket tv-program missar du inte? Amazing Race tv6 (eller gjorde, det är nej ny väldigt ointressant säsong nu) Glee på tv4

29. Senaste person du gick ut och åt middag med? familia!

30. Ford eller Chevrolet? eh..

31. Vad lyssnar du på just nu? Dirty Diana - Michael Jackson ♥

32. Vilken är din favoritfärg? Svart, hehe

33. Hav eller flod? Hav!

34. Hur många tatueringar har du? noll

35. Har du någon gång kört slut på bensinen? haha nej..

36. Katter eller hundar? Hund, helt klart!

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet? 04.52


söndag

2010-02-21 @ 13:54:05
Hej på er! Jag har idag redan hunnit duscha, kolla svenskarnas mirakelåk (kollade igår, men jag vill se igen, hehe) och hängt tvätt. Nu hade jag tänkt att titta på ett avsnitt av Vampire Diaries och sedan gå ut, ta med mig kameran och få lite frisk luft.

Så länge får ni ha en mysig söndag!

woods

2010-02-21 @ 11:58:24
Sitter och lyssnar på Tiger Woods presskonferens. Intressant faktiskt.
Menar han vad han säger är det bara för att få saken överstökad?


i högsta hugg

2010-02-20 @ 11:54:30
Just nu sitter jag och knaprar på ett äpple. Det är nog det godaste äpple jag ätit på länge. Jag har nu bestämt mig för att minska på godis och söta grejer så mycket som möjligt och istället ersätta det med frukt och nötter. Jag som är en sådan gottegris kommer inte att få det lätt!

Har ni sett Vampire Diaries någon gång? Det är så himla bra! Jag har ännu bara sett 4 avsnitt, men serien är helt otrolig. Min kompis tipsade mig om en sida där man kan se jättemånga olika serier och filmer, klicka HÄR för att komma dit.

Idag skulle vi vart på kalas till min brorsdotter Louise som fyllt 8 år, men jag hade ingen ork i kroppen. Huvud ben och rygg, jag känner mig som en gammal tant.. Grattis till dig Louise, jag saknar dig! ♥

Nu ska jag titta på femte avsnittet, vi hörs!

ta er tid, snälla

2010-02-19 @ 18:46:33
Kan ni vara snälla och ta er tid att titta på denna?
Det är en ny version av låten We are the World som skrevs av Michael Jackson och Lionel Richie för 25 år sedan.
Mycket härliga artister, riktigt fin!


lov!

2010-02-19 @ 12:46:18
Härlig Fredag! Förutom att det ska snöa hela tiden. Jag har suttit och sjungt hela morgonen, först med ipoden och nu Spotify. Jag ska alldeles strax duscha och sedan slänga på mig något lagom bekvämt, typ leggins och skjorta.. Senare idag blir det tacos med familjen, och som vanligt så får jag äran att laga maten, vilket jag gärna gör för tacosfärsen blir godast när jag gör den, hehe.

Mitt lov började ju idag och det är riktigt härligt! Jag har 150 sidor ca att läsa och ett kapitel matte att göra, men det fixar jag på nolltid!

Vi hörs senare!

jag är lycklig.. tror jag

2010-02-18 @ 20:04:55
Kom precis hem från Öppet Hus på min skola. Jag och kören framförde några låtar och jag fick mig en solovers i låten Come on over - Christina Aguilera. Jag fick supermycket beröm och det tackar jag verkligen för, trots att jag ALDRIG kommer erkänna eller ge med att jag kan sjunga. Sosso var på Öppet Hus och min mentor tyckte att jag skulle bjuda in henne att se vår tyskafilm. Tyvärr var jag lite för blyg, jag har verkligen sådan stor respekt för henne, så Carolina - min mentor fick följa med. Vi satte oss ner vid henne och det första hon sa var: Gud va fint du sjöng! Du var superduktig, det ska du verkligen utveckla!. Jag blev helt rörd. Sedan följde hon och hennes assistent med och tittade på vår Tyskafilm. Då fick vi även höra vilka duktiga skådespelare vi är, hihi!

På en dag har den här kvinnan gett mig sådan tro på mig själv, och fått mig att tänka vilket jag hoppas att hon fick alla att göra.

Tack till dig, du är grym!

en föreläsning helt i min smak!

2010-02-18 @ 15:32:16
Idag har jag varit så jävla självbelåten. Jag hoppas verkligen att folk i min skola har börjat tänka efter!

Idag hamnade vi på en föreläsning om hur det är att vara annorlunda och våga vara sig själv. Kvinnan som föreläste hette Sosso och henne kan ni läsa mer om här. Hon berättade om hur det var när man inte var som alla andra, och att man ska våga vara sig själv. Jag blev helt såld! Man kände igen sig på något sätt i de situationer hon varit i och att man måste sluta vara så ytlig och ta reda på vad som finns på insidan. Hon berättade även just det att i tonåren är det ofta man hör någon kalla någon annan "bög" eller "hora" eller liknande. Fan va jag är trött på det! Jag är så trött på att behöva förklara för folk att en bög inte har något speciellt utseende, utan är en man som faller för andra män. Och hur moget är det egentligen? Och hur kul är det som tjej att bli kallad hora, bli förknippad med någon som säljer sex ?

Dessutom nämnde hon det om att killar är mer på, vågar säga ärligt och rakt vad de tycker, medan tjejer oftast är tveksamma och ofta inte vågar ge ett rakt svar.

Jag hoppas verkligen att de som bör ta åt sig mer av det, verkligen gör det. Det är inte roligt när någon trycker på sin svagaste punkt, och alla har vi våra svaga punkter och ingen vill höra det. Det gäller alla!


våga vara

2010-02-17 @ 19:29:56
FÖRMÅGAN ATT VÅGA VARA SIG SJÄLV

Mina kompisar brukar precis som alla andra fråga om jag sovit gott. Jag svarar nästan alltid ja, jag är en jäkel på att sova. Men de få minutrarna innan ögona stängts och min hjärna fylls med massor av otroligt overkliga drömmar så ligger jag och tänker. Jag tänker alltid igenom hela min dag, ser om jag åstadkommit något speciellt, sagt något jag kanske inte skulle sagt, eller helt enkelt agerat fel. Varje kväll märker jag även att jag har åstadkommit något speciellt, sagt något jag kanske inte skulle sagt eller helt enkelt agerat fel. Sedan tänker jag inte bara på vad jag gör fel, utan även vad andra i min omgivning gör fel enligt min åsikt. Där hittar jag oftast fler fel än jag gör hos mig själv. Är man i tonåren så ska man veta vad som är rätt och fel. Det är egentligen otroligt mycket viktigare än alla dessa matematiktal, engelskaglosor och svenska ordspråk. Är inte mänsklig respekt viktigare än något annat? Jag tror vi alla ser varje dag (ibland kanske utan att lägga märke till det) folk i den omgivning vi lever i som behandlas fel. Det är folk som vågar vågar gå med det där konstiga skorna som inte hon gillar, eller den där väskan som inte han gillar eller den dära jackan som i princip ingen gillar. Det är den personen som blir utsatt. Och vad är egentligen anledningen?

Lysekil

2010-02-17 @ 16:56:41

Idag har tiden gått hur fort som helst! Vi var I Lysekil med skolan idag. Åkte skridskor, bowlade och simmade. Det var faktiskt riktigt kul, trots att jag åkte skridskor helt mot min vilja. Sedan simmade vi några hundra meter och tränade någon typ av livräddning på en tung jäkla docka. Allt jag gjorde var att fokuserade på att dockans huvud var ovanför vattenytan, men helt plöstligt hör jag min lärare; "Skit i dockan, kolla upp i taket!". Vi passade även på att basta lite, men tyvärr hade vi alldeles för bråttom eftersom vi skulle hinna käka innan bussen gick.

Tyvärr hann jag nästan inte käka någonting och fick därför en massa god pastasallad att äta nu när jag kom hem. Efter jag ätit blev jag jättetrött och nästan lite kall, så jag lade mig ner på soffan och slumrade till direkt.

Imorgon ska vi på en föreläsning som handlar om hur det är att vara annorlunda och det kommer nog bli riktigt spännande!

Nu ska jag berätta en grej för er gällande mina nagellack. Alla ni vet nog

inte vad Göksäter är för något, men det är en mindre version av Ullared.

Alla påstår att allt som säljs på Göksäter är skit. Men släng er i väggen!

Alla de här tre nagellacken är därifrån och de är de bästa nagellacken

jag någonsin haft! Dom kostar ca 25 spänn (som ett Depend) och innehåller

14 ml (3 gånger så mycket som ett Depend).


tunnbröd

2010-02-15 @ 15:33:21
Nu är jag hemma från skolan och den är dagen har varit minst sagt slapp. Vi har musik direkt på morgonen och tjugo minuter senare har vi körövning. Den tog mycket längre tid än väntat, vilket egentligen inte alls gjorde mig något. På eftermiddagen bakade vi supergott tunnbröd i två timmar! Imorgon ska jag och de andra Tyskaeleverna i min klass vara med och undervisa en lägre klass, vi får se hur det kommer gå..

Jag ska plugga lite inför ett matteprov i veckan nu, så vi ses senare!

alla hjärtans dag

2010-02-14 @ 12:45:30
Jag har aldrig förstått mig på alla hjärtans dag. Jag firar den inte på något speciellt sätt. Hur låter det egentligen när man säger att man ska visa kärlek och omtanke lite extra idag? Det är ju nästan respektlöst. Jag visar min kärlek och omtanke till min omgivning lika mycket som alltid, så den här dagen kommer tillbringas framför skärmar av alla slag, som vanligt på en söndag.

Igår var jag med min familj i Uddevalla. Vi var på Torp och jag fick mig där ett par helt vanliga blå jeansleggings, en lång svart top med platta nitar på axlarna och en mindre tub Idomin. Efter det åkte vi in i staden och åt pizza på ett jättemysigt ställe som jag inte minns namnet på. Efter det var jag proppmätt men skulle ändå envisas att få i mig massor av godis och dricka.

Vi såg filmen Farsan av Josef Fares och den var absolut sevärd! Ibland kunde den kännas lite tom, men så fort "Farsan" visade sig i rutan så asgarvade man verkligen! Ser man den filmen utan att skratta något, så sitter huden för tajt!

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på någon film jag inte sett på länge. Ha en solig och fin Söndag!

lördagmorgon

2010-02-13 @ 12:02:39
Godmorgon på er! Jag vaknade innan tio idag och har sovit riktigt gott inatt. La mig redan vid tolv eftersom jag var supertrött. Jag kollade på film med min moder imorse, sedan ringer telefonen och hon sitter och snackar hur länge som helst så jag tappade suget helt. Därför hamnade jag här och sitter nu och fixar till mina naglar. Bort med svart och hej till körsbärsrött!

Om en stund ska jag duscha, göra mig iordning för att sedan åka till Uddevalla och shoppa, äta och gå på bio. Super! Idag ska vi se Farsan, som trots allt inte har fått så bra kritik.. Sveriges filmkritiker kanske har dålig humor så man bör egentligen inte alltid lyssna på dem.

Ni får ha en jättego' dag, solen skiner här!


Alla kan vi inte bo fint, men jag gör

Avatar

2010-02-12 @ 22:40:59

Kom just hem från en tur i göteborg med mina vänner Michelle och Jennifer. Först besökte vi ett så flott ställe som mc donalds och sedan drog vi oss mot Bergakungen för att se Avatar. Michelle hade inna sett filmen en gång och jennifer två, så jag antog att det var bra. Alla andra säger ju det oxå. Och jag blev verkligen positivt överraskad! Den var ju helt underbar. Alla färger och den snygga killen i rullstol. 3Dn gjorde ju verkligen jättemycket, super! Av någon anleding gick vi även och skrattade åt allt mellan himmel och jord, haha!

Jag är verkligen helt slut nu. Denna veckan har gått riktigt fort men ändå varit otroligt jobbig. Inte mycket läxa pga alla dessa prov, så det var ändå en fördel. Vi kollade klart på Sophie Scholl idag. Jag tycker verkligen att ni ska se den om ni inte redan gjort det.

Det är en tysk film om en tjej och hennes bror som är med i motståndsrörelsen Vita rosen under andra världkriget. De vill förmedla till folket att det inte går så bra för tyskarna i kriget, trots att radiogubben får det att låta som det. De kopierar flygblad som det slänger ut över ett Universitet och åker fast. I filmen får vi se ett mycket skickligt förhör, förnedring i domstol och ett mycket gripande slut som jag inte tänker berätta för det förstör hela grejen. Filmen är baserad på en sann historia, vilket kryddar till hela händelsen.




super!


äntligen!

2010-02-10 @ 16:14:57
Det blir Avatar 3D på Fredag! Jag är överlycklig!

Vi kollade klart på Pearl harbor idag. Jag började fetlipa! Först när jag kommer till skolan är det några som sitter och pratar om filmen, bland annat om slutet så jag blev inte jättechockad. Men att Josh Hartnett ska dö! Det är ju helt ofattbart, jag är förkrossad (haha).

Imorgon kör vi igång med nästa del i Nationella proven och jag tror att det kommer gå bättre för det är en av mina starka sidor, skriva med aningen fria händer.

Nu ska jag spela uno med min lillasyster och äta min favoritmat; Kålpudding!


tappat räkningen på semlor

2010-02-09 @ 19:58:49


ÅH VAD JAG LÄNGTAR TILL SOMMAREN!

Bring it on-filmen var som vanligt ingen besvikelse, och precis som alltid ska jag börja gråta.. På Torsdag ska vi få se slutet på Pearl Harbor och jag är så förbannat exalterad. Jag har väntat sedan förra veckan efter detta!

Nu ska jag duscha, äta semla och umgås med min familj. Vi hörs imorgon!


nationella

2010-02-09 @ 15:53:58
Go' eftermiddag på er. Imorse hade vi nationella i svenska och det gick förvånansvärt bra. Tyvärr var 80 minuter alldeles för kort. Jag hann inte de sista frågorna och det gjorde mig riktigt sur. Det visade sig sedan att paralellklassen hade fåt sitta kvar ännu längre, orättvist. På lunchen gick jag hem och gjorde mig lite mat som väldigt enkelt slank ner i min då tomma mage. På tyskan kollade vi på en film om en tjej under andra världskriget som tydligen blev halshuggd för att ha delat ut massa flygblad. Jag vet inte riktigt om det här stämmer, för jag hängde inte med till 100% eftersom både film och undertext var tyska.

Nu ska jag titta på den 5e Bring it on-filmen! Jag är ju lite av ett fan till dom, hehe. Jag har alla förtom denna och kollar på dom med jämna mellanrum. Sedan ska jag kolla kläder på nätet och hittar jag något så ska ni få se.

Ha det fint!

trött

2010-02-08 @ 21:18:32
go kväll hörni! nu ligger jag i sängen och tittar på 2 1/2 män. jag kom nyss hem efter att ha träffat lite kompisar och nu är jag jättetrött. imorgon ska vi ha läsförståelsen men jag är inte nervös alls ! det börjar bli lite jobbigt att skriva på det här tagnentbordet nu.. vi hörs imrgon, ha nu en underbar natt tillsammans!

titta vad fröken emma hitta

2010-02-08 @ 14:33:03
Jag vet inte hur länge jag har letat efter ett par snygga boots. Jag har kollat överallt men de enda snygga bootsen ska vara herrskor. Men nu är det faktiskt så att jag har hittat ett par. Tyvärr finns de inte i min storlek, men jag blev åtminstone glad när jag såg dom.


Jag tycker dom här är grymt snygga, vad tycker du?

VOTE FOR ME!

2010-02-07 @ 19:23:36
Jag är med och tävlar om Dagens blogg hos Emmelist.
Gör en god gärning och rösta på mig!
Kommentera "Emma" eller "2" eller något i den stilen.
Tack till er som röstar :D

(Jag hade en bild, men den går inte att ladda upp!)

lite fler bilder

2010-02-07 @ 19:09:14
Här kommer lite fler bilder från när jag var ute i snön förut.


Någon var glad över att komma ut i friska luften




ma coat from H&M. Tråkigt att jag ska va så sleten
att jag inte ens orkar knäppa alla knappar, haha!

söndag

2010-02-07 @ 14:56:58

Hej på er! Hittills har jag tagit det lugnt. Jag känner mig som en sletet korvstycke idag. Låg och kollade på Living with Fran imorse. Hon är ju bara för rolig! Kanske att jag ska få tag på en säsong..
För en stund sedan kom jag in efter att ha varit ute i den "underbara" snön. Skajag vara ärlig så satte jag inte foten utanför tomtgränsen..

Efter att ha kånkat i 50 cm snö..

Jag hade fler bilder att lägga upp men något är väldigt fel..
Jag försöker senare!



en viss förändring

2010-02-06 @ 17:50:07
Nu har jag precis ätit middag med mina föräldrar. Ikväll ska jag ta det riktigt lugnt med Emilia framför tvn med något gott till. Det är så att det kommer ske en liten ändring i mitt liv kan man säga, lite av en ändring på min livsstil. Folk säger att man ska vara nöjd med vad man har och den man är skapat till. Jag är jättenöjd med vad jag har och vad jag hittills åstadkommit. Jag ställer alltid upp för mina vänner och är jättebra på att lyssna. Och trots att folk säger att man ska vara nöjd med sig själv så är jag inte det. Jag är i princip inte nöjd med mig själv på något sätt. Jag vill kunna titta in i spegeln och faktiskt vara nöjd med det jag ser. Så nu säger jag stopp. Nu får det bli en ändring och det kommer det (om jag får som jag vill) bli. För er kanske det är lätt att säga att "det är väl inte så svårt att vara nöjd med sig själv", men hade ni vandrat runt i mina skor så hade ni nog antagligen förstått.

lördag

2010-02-06 @ 12:58:10
Jag bloggade inte igårkväll för att jag var otrligt trött! Jag är alltid så trött på fredagkvällar. I vilket fall så var jag med min kära vän Emilia, och vi träffade lite annat folk som var ute och grillade mitt i vintern. Jag hade skitont i magen igår. Antagligen hade jag ätit alldeles för mycket. Först massa tacos och sedan tårta och kakor.

Idag ska jag ta det allmänt lugnt, läsa lite och försöka få med mig min lillasyster ut i snön. Jag kanske ska försöka ge mig ut och ta lite härliga vinterbilder också, men det får bli prio 2.


Lite roligt att se hur nära det var mellan havet och poolen

Ha en härligt dag!

semlelunch

2010-02-05 @ 14:35:35
Nu är det helg! Fy vad underbart. Jag har längtat till nu sedan i söndags. Idag blev min lunch inget mindre än en semla. Soppan som idag serverades gick inte hem i min mage, som vanligt.

Jag vet inte om jag är den enda som sett Avatar, men ibland känns det verkligen så. Det är ALLTID något som ska komma ivägen när jag ska se den. Jag blir riktigt less. Nu märkte jag dessutom att den var nominerad till typ 7 Oscars. Den måste vara så bra som alla säger! Men jag har faktiskt blivit lovad att se den nästa vecka, och nu finns det inget som kan stoppa mig! Jag blir lite fundersam över att jag inte vet hur länge den går på bio. Den har ju trots allt gått sedan 18 December. Hinner jag inte se den innan den slutar gå så vet jag inte vart jag tar vägen!


Jag hittade denna gamla bilden när jag letade
igenom lite gamla mappar
.)

Nu ska jag umgås lite med mormor och morfar.
Det blir tacos och marsipantårta, mums!


sova och äta

2010-02-04 @ 21:02:08
Idag har jag inte gjort någonting! Jag har lite firat att jaginte haft något att plugga på. Istället har jag bara ätit, sovit och tittat på tv. Det är verkligen riktigt underbart ibland. Imorgon kommer mina morföräldrar på besök så jag ska hem direkt efter skolan och träffa dom. Jag har laddat min Ipod med ny musik nu oxå som jag sa, så den åker med till skolan imorgon! Sålänge får ni va en trevlig kväll!

jag har fått en fråga!

2010-02-03 @ 17:23:18
Jag har fått en fråga!

Från Yohanna

Hej. Är det "riktiga" glasögon eller är det utan styrka? Kram :)

SVAR:
Hej hördu! En rätt bra fråga, med tanke på att glasögon utan styrka är mycket vanligt idag. Men ja, det är "riktiga" glasögon. Jag har riktigt dålig syn och använder både glasögon och linser. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mina glasögon. För er som inte sett dom så är det ett par relativt stora plastbågar i svart som jag köpte på ett internetsite som jag inte riktigt minns namnet på. Ska försöka att få upp en bild på dom någon gång.

and the winner is..

2010-02-03 @ 17:07:28
Det är redan eftermiddag och jag måste nog ändå säga att denna dagen gått rätt fort. Jag har för första gången sett Pearl Habor idag. Varför har ingen sagt att den är så bra som den är? Jag har inte sett hela än, så jag antar att det är en del spännande tillfällen kvar.

Jackie och Patrik vann Paradise Hotel! Enligt mig helt otippat. Jag är varken glad eller arg med tanke på att mina favoriter Greta och Andreas åkte ut tidigare i veckan.

Nu ska jag läsa Fysik så ni får ha en fortsatt mysig dag!

ipodskins

2010-02-02 @ 21:30:46

Jag sitter nu och tittar runt på lite IPODskins. Jag och min Ipod ska nämligen börja om på nytt. Den har legat otroligt länge nu utan att jag använt den, vilket är synd.
Här är några roliga!


vinterväder

2010-02-02 @ 20:42:50


Go' kväll hörrni! Nu på eftermiddagen har jag varit ute med min lillasyster i det tråkiga snövädret. Jag vet inte hur mycket snö det är, men på vissa ställen ligger nog iallafall upp mot en halvmeter. Och bara för er som tror att era uggs är effektiva i snön; Ta reda på det innan du sätter fötterna i 50cm snö och sedan ramlar. Mina är iallafall inte speciellt praktiska i snö, men det vet jag nu. Vi tog en tripp till Pricken och köpte lite gott. Påvägen hem ska vi självklart gå i en ännu högre snöhög. Det var här var verkligen inte min idé.


aldrig nog av att plugga inte

2010-02-02 @ 14:53:47
Då var man hemma från skolan, men inte är man väl ledig för det. Jag har livsmedel att plugga på, vilket gör faktiskt gör just nu. En fysikbok ligger dessutom på min säng och väntar. För en gångs skull så verkar fysiken lätt. Det brukar inte vara min starka sida, men jag har ju lovat mig själv att glänsa lite extra den här terminen, och jag måste säga att jag är otroligt nöjd med min prestation hittills!

Har ni tänkt på hur lätt det är att luras av Ur&Penn-reklamen? Det första som poppar upp är en bild då de vackra JETSETklockorna. Sedan står det vääldigt tydligt att det är rea på alla klockor och smycken. Men om man då kollar längst ner i vänstra(om jag minns rätt) hörnet så står det med en mycketmycket liten text; "EJ REA PÅ JETSET" eller något i den stilen. Inte förän jag hade sett reklamen ett tiotal gånger lade jag märke till detta.

Bara jag som längtar till sommaren?




muffins

2010-02-01 @ 21:23:42
Nu har jag varit och umgåtts en stund med lite vänner. Vi snackade om släkt, trisslotter och dagis. Jag blir aningen småsur när jag ser folk som väljer "ny lott" när de vunnit på en t.ex trisslott(om vi snackar en sådär 25kr). Själv hade jag tagit pengarna och gått, lagt ut dom på något vettigt. Men visst, det är bara jag. Nu blir det 2½män och sedan börjar finalveckan av Paradise Hotel! Jag trodde jag var en av många få i min skola som följde det, men det visade sig att nästan alla kollar på det. Det betyder att jag måste se avsnitten ikväll, annars så vet jag redan klockan 8 till morgonen vad som hänt. För er som är intresserade så hejar jag på Greta och i andra hand Andreas eller Kristoffer (De är ju trots allt från götet!).

Vi hörs imorgon, nu ska jag slänga mig i soffan med en muffins eller två!

lighthouse family - high

2010-02-01 @ 15:41:42

Go eftermiddag på er. jag hasade mig just upp ur soffan efter att ha kollat på Jims värld och Smallville. Idag började vi med kören igen efter Juluppehållet och den infaller nu på en Tyskalektion. Fråga mig inte vad jag tycker om det, risken är att jag slänger ur mig något olämpligt.

Titta vad jag är händig!

Jag tillverkade ett helt eget armband på sylektionen idag. Fastän
det kanske inte är så mycket till konst att sätta på träpärlor på
ett läderband..

Men det är helt enkelt inte lätt att sätta igång med något större projekt med tanke på att de lärarna vi haft nu när vår riktiga lärare är hemma, har inte varit speciellt duktiga.


RSS 2.0